PREDNOSTI BRONYA TERMOIZOLACIJSKIH PREMAZA

Zaštita od hladnoće

ZAŠTITA OD HLADNOĆE

 • smanjuje troškove grijanja zgrada do 30%
Antikorozivno djelovanje

ANTIKOROZIVNO DJELOVANJE

 • otpornost na ekstremne atmosferske utjecaje
Zaštita od pregrijavanja

ZAŠTITA OD PREGRIJAVANJA

 • reflektira 60-80% topline
Prilagodba boja

PRILAGOĐAVANJE BOJA

 • premazi se mogu koristiti s pigmentima
 • na premaze se mogu aplicirati standardne boje
Zvučna izolacija

ZVUČNA IZOLACIJA

 • sloj premaza debljine samo 0,6 mm smanjuje nivo buke do 2 dB
Fleksibilnost apliciranja - može se aplicirati na hladnu i na vruću površinu

ŠIROK TEMPERATURNI RASPON PRIMJENE

 • može se primjeniti u rasponu -60 oC do +200 oC a u kraćem intervalu čak do +260 oC (Bronya Classic)
 • može se aplicirati na vruće podloge do +150 oC ali i na ekstremno hladne podloge do -30 oC (Bronya Winter, Bronya Nord)
Hidroizolacija

HIDROIZOLACIJA

 • latex koji je dio sastava premaza osigurava nisku apsorpciju vlage, ne veću od 0,03 g/m3
Jednostavnost primjene

JEDNOSTAVNOST PRIMJENE

 • četkom
 • kompresorom
 • gumenim leptir-gleterom
Ekološka prihvatljivost

EKOLOŠKA PRIHVATLJIVOST

 • Bronya premazi su ekološki prihvatljiv materijal
 • ne sadrže otrovne ni škodljive sastojke
Dug vijek trajanja

DUGO ZADRŽAVA TERMOIZOLACIJSKA SVOJSTVA

 • minimalno 15 godina za vanjske površine
 • minimalno 25 godina za unutarnje površine
Sigurnost od požara

SIGURNOST OD POŽARA

 • Bronya termoizolacije u standardnoj verziji spadaju u teškozapaljive proizvode
 • Bronya NF verzije (Classic NF. Facade NF, Light NF) spadaju u nezapaljive proizvode
Ušteda

UŠTEDA

 • preko 30% u odnosu na klasičnu izolaciju stiroporom i mineralnom vunom

Općenito o Bronya termoizolacijskim premazima

Bronya najfinija termoizolacija, odnosno premaz toplinske izolacije, može se primijeniti na skoro svakoj podlozi. Nakon polimerizacije premaz izgleda kao mat fleksibilan film i ima jedinstvena termofizička svojstva. 1 mm Bronya termo-izolacijskog premaza je po termo-izolacijskom učinku ekvivalentan 50 mm mineralne vune ili 50 mm ekspandiranog polistirena (stiropora). Sprečava gubitak topline i kondenzaciju, osigurava zaštitu od korozije i zaštitu od opeklina. Bronya najfinija termoizolacija je vrlo učinkovita za potrebe toplinske izolacije fasada, krovova (gdje apsolutno isključuje formiranje siga), unutarnjih zidova, prozorske stolarije, cjevovoda s toplom i hladnom vodom, parovoda, dimnjaka, različitih spremnika, prikolica, brodova, itd. Bronya keramička termoizolacija može se koristiti na temperaturama od -60 °C do +200 °C (neke vrste i na do 260 °C za kratko vremensko razdoblje).

Vrste Bronya premaza

Bronya termoizolacijski premazi postoje u više verzija i razlikuju se po području primjene, zaštitnim karakteristikama, stupnju protupožarne zaštite i temperaturi primjene. Naše zemljopisno-klimatsko područje u potpunosti može biti pokriveno s 4 vrste Bronya termoizolacijskih premaza:

Superfina termoizolacija Bronya CLASSIC
Nanosi se kao boja, djeluje kao toplinska barijera!

Opis: keramička termoizolacija Bronya je materijal visokih performansi za toplinsku izolaciju vanjskih i unutarnjih zidova, krovova, dovratnika, prozorskih okvira, betonskih podova, cijevi za hladnu i toplu vodu, parovoda, cijevi za ventilaciju i klimatizaciju, rashladnih postrojenja, taznih cisterni, spremnika i tankova, prikolica, hladnjača i sl. Podnosi temperature od - 60°С do + 200°С (u kratkim vremenskim intervalima (1-2 sata) i do +260°С). Nanosi se za sprečavanje kondenzacije na cjevovodima za hladnu vodu i za sprečavanje gubitaka topline na sustavima za grijanje.

 

Superfina termoizolacija Bronya FACADE
Nanosi se na podlogu u slojevima debelim po 1 mm!

Opis: tekuća keramička termoizolacija koju je moguće nanositi u pojedinačnim slojevima debljine 1mm, a uz sačuvanu paropropusnost. Ovo je prva tekuća termoizolacija koja se može nanositi na zidove i fasade zgrada. Pomoću nje moguće je izolirati zidove od različitih materijala – betona, cigle, drveta itd.

 

Superfina termoizolacija Bronya LIGHT
Poravnava površinu i izolira!

Opis: tekuća keramička termoizolacija koja ima nekoliko funkcija: poravnava površinu, izolira toplinski i zvučno, sprečava pojavu plijesni i kondenzacije na spojevima građevinskih konstrukcija, te kao sloj koji odvaja premaz Bronya Facade, Bronya Classic ili Bronya Anticor od materijala koji bi doveo do pogoršanja njihovih termofizikalnih svojstava

 

Superfina termoizolacija Bronya ANTICOR
Direktno na hrđu!

Opis: prvi i jedinstven termoizolacijski materijal koji se može nanijeti direktno na hrđavu površinu. Dovoljno je žičanom četkom ukloniti labave dijelove hrđe; nakon toga se prema priloženim uputama nanosi termoizolacija Bronya Anticor. Bronya Anticor tekuća termoizolacija je premaz visokih performansi: pored termoizolacijskih posjeduje i snažna antikorozivna svojstva. Po svim ostalim tehničkim karakteristikama, zahtjevima i načinu upotrebe jednak je osnovnom premazu Bronya Classic. Upotreba Bronya Anticor termoizolacijskog materijala na postojećim postrojenjima i cjevovodima značajno smanjuje troškove rada jer nije potrebna posebna priprema površine za njegovo nanošenje, a nije potrebno ni isključivanje pogona da bi se obavili radovi.